Arcen is de eerste Limburgse plaats die met Augmented Reality (AR) te beleven is. Via de gratis Layar App wordt het toeristische en dienstverlenende aanbod geografisch en driedimensionaal op de smartphone in beeld gebracht. De bezoeker kan met zijn smartphone 360 graden om zich heen kijken en ziet accommodaties, attracties, restaurants, winkels en andere lokale bedrijven binnen een radius van 100 m tot 20 km liggen.

“Digital City”, zoals deze virtuele realiteit genoemd word, is vanaf deze week officieel gelanceerd. De toeristen, dag bezoekers en bewoners van Arcen kunnen zich nu vanaf de luie stoel op het terras, vanuit huis of vanaf de camping verdiepen in het vrijetijdsaanbod. Vervolgens kunnen zij met behulp van GPS direct ernaartoe lopen, fietsen of rijden.

De belevingswaarde is heel anders dan men van printmedia of andere apps gewend is. De kijker wordt direct betrokken bij zijn omgeving en is er tegelijkertijd onderdeel van. Met Augmented Reality (AR) en “Digital City” wordt de omgeving letterlijk tot leven gebracht.

“Wij ondernemers zijn enorm verheugt om via deze innovatieve manier meerwaarde te kunnen bieden aan de bezoekers en ook aan de inwoners van Arcen. Wat het blote oog niet kan zien, ziet men nu zelfs vanaf grote afstand op de eigen smartphone. Dit is absoluut uniek” vindt Toon van den Reek van Smaakvol Arcen. “Digital City brengt Arcen op een hele nieuwe manier tot leven door alle soorten van digitale informatie te bundelen en te visualiseren.”

Het AR concept van “Digital City” is ontwikkeld door drie innovatieve ondernemers uit Arcen en Velden. Hun doel is om plaatsen, steden of regio’s met de nieuwste technieken op de smartphone in beeld te brengen. Hiermee heeft de toerist, bezoeker of bewoner het aanbod in zijn naaste omgeving live op zijn smartphone beschikbaar en altijd bij de hand.

Nina Krockow van Flying Eggs is van mening dat “mensen zich veelal pas op locatie informeren over het aanbod in de regio waarin zij zich op dat moment bevinden. Bij voorkeur doen ze dat via de eigen smartphone en willen het liefst alle beschikbare informatie in één oogopslag zien.” Digital City zal op korte termijn ook worden geïntroduceerd in andere regio’s.

___________________________________________________________________

Flying Eggs i.o. is een samenwerkingsverband van drie innovatieve ondernemers uit Arcen en Velden. Met augmented reality willen wij ook over de grens kijken en de enorme mogelijkheden t.b.v. grensoverschrijdende samenwerking en uitwisseling inzetten.

Voor meer informatie over dit initiatief en enkele reacties van gebruikers kijk op www.flyingeggs.eu.

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Share This