De back-up van alle WhatsApp gesprekken, opgeslagen op de MicroSD geheugenkaart in smartphones, blijkt makkelijk gestolen te kunnen worden. Daarmee kunnen kwaadwillenden alle communicatie volgen.

Door: – Uit onderzoek van de Nederlandse IT expert Bas Bosschert is de communicatie die via WhatsApp is gevoerd eenvoudig te ‘stelen’. WhatsApp slaat een back-up van communicatie op de geheugenkaart in een smartphone op en versleutelt deze data. Uit onderzoek van Bosschert blijkt echter dat applicaties die net als WhatsApp lees- en schrijfrechten hebben op de geheugenkaart eenvoudig de database van WhatsApp kunnen benaderen en deze kunnen uploaden naar een server.

Om zijn theorie te controleren heeft Bosschert een zogenaamde ‘proof of concept’ gemaakt waarin hij de kwetsbaarheid aan heeft getoond. Het blijkt mogelijk te zijn om met een andere applicatie die ook toegang heeft tot de geheugenkaart de database van WhatsApp met daarin de complete conversaties die hebben plaatsgevonden van het toestel te ‘stelen’ en te uploaden naar een server.

Lees het gehele artikel

Bron: www.gsmhelpdesk.nl

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Share This