De Europese consument wordt overspoeld met irrelevante communicatie en junkmail. Een kwart van de berichtgeving wordt beschouwd als junk. Maar liefst 84 procent van de Europeanen en 86 procent van de Nederlanders blijkt bereid actie te ondernemen tegen merken en organisaties die ondermaats communiceren. Daar staat tegenover dat 80 procent bereid is persoonsgegevens te delen voor doelgerichte en persoonlijke benadering.

De grens van klantloyaliteit

De grens van klantloyaliteit komt hierdoor in gevaar, volgens nieuw onderzoek in opdracht van technologiebedrijf Ricoh. Twee derde van de Europese consumenten is gefrustreerd door irrelevante communicatie, zowel online als op papier, in Nederland geldt dat voor de helft. Consumenten beschouwen een kwart van alle boodschappen als junk en zes van de tien vindt junkmail zelfs frustrerender dan hun dagelijkse rit naar het werk.

De invloed van irrelevante communicatie

Consumenten zijn niet bang om van zich af te bijten en dit heeft gevolgen voor bedrijven. Frustratie over irrelevante communicatie blijkt grote invloed te hebben op de loyaliteit, het vertrouwen van klanten en daarmee op hun uitgavegedrag. Twee derde (65%) zegt minder loyaal te zijn aan een bedrijf dat overvloedig irrelevante informatie zendt, terwijl een vergelijkbaar percentage (63%) zegt minder uit te geven. 57 procent geeft zelfs aan dat hij geen klant meer wil zijn van het bedrijf.

Lees hier verder >>>

Bron: www.customertalk.nl

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Share This