zakendoen in Duitsland

Succesvol zakendoen in Duitsland

Wilt u echt succesvol worden op de Duitse markt? Dan hebben we de juiste Training voor uw mensen!

l

Inhouse Training

Cultuurverschillen tussen Nederlanders en Duitsers herkennen, begrijpen en zakelijk implementeren.
Wij zijn van mening dat een standaard training vol met tips morgen alweer vergeten is. Daarom is onze training anders. U zult in de training niet horen wat u het beste zou moeten doen. Wij laten u namelijk herkennen en begrijpen! Vanaf dat moment weet u zelf hoe u het moet doen.

Onze training focust zich op de uiterst subtiele maar grote cultuurverschillen. Juist doordat de verschillen moeilijk te herkennen zijn lopen veel ondernemers gevaar verkeerd te handelen. Ongemerkt ontstaat er vaak wederzijds onbegrip en onwil. Uw zaken in Duitsland lopen hierdoor spaak.

Echter: als u de historie, waardes, gevoelens, taalgebruik en de intenties van de Duitse cultuur begrijpt leert u op de juiste wijze te handelen.

Deze training is gebaseerd op economische sociologie. Hij is uitermate geschikt voor de diepgaande voorbereiding van uw sales force Duitsland en het management.

Onderdelen van de training zijn onder andere:

  • identiteit door historie
  • hoe denken wij over de ander
  • verschillende waardesystemen
  • verwachtingspatronen in het zakenleven
  • verschillen in mondelinge, non-verbale en schriftelijke (zakelijke) communicatie
  • managementstijl en consequenties

Alle deelnemers nemen actief deel door oefeningen. Dit verhoogt de kennis en het begrip. Het geleerde kan vervolgens zelfstandig toegepast worden in de praktijk.

Duur van de training: 4 uur

Max. aantal deelnemers: 8

Prijs € 795,-

Nina Krockow

Nina Krockow

Eigenaar en trainer

Nina Krockow is native Duitse. Zij woont en werkt sinds 1997 in Nederland.

Zij is Doctorandus algemene taalkunde, mediastudies en informatiekunde en werkt reeds meer dan 15 jaar in de internationale Marketing, communicatie en PR met focus op de Duitse markt.

Meer informatie?

Nina Krockow heeft voor het sales team van de business unit Distributie een cursus interculturele verschillen verzorgd. Wij hebben enorm genoten. Het was zeer leerzaam en vooral de wijze waarop Nina de zakelijke cultuurverschillen uitlegt en de mensen erbij betrekt is erg goed.
Natasja Pierik

Metaflex Doors Europe BV

Door de luchtige presentatie, met de nodige humor, was het zeker geen saaie studiemiddag maar een leuke interactieve sessie voor onze acht collega`s. Vooral de manier waarop de cultuurverschillen in een historische context geplaatst worden werkt heel verhelderend. Door Nina`s eigen Duitse achtergrond en jarenlange ervaring in Nederland kan zij ook uit eigen ervaring aangeven waarom Duitse en Nederlandse zakenpartners elkaar wel eens minder goed begrijpen.
Jos Bron

Aim B.V.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief over Zakendoen in Duitsland en onze activiteiten.

Meld je aan voor onze blog en nieuws over Zakendoen in Duitsland.

Je ontvangt direct de eerste 17 pagina`s uit dit managementboek per email! 

Bedank voor je aanmelding. Wij zullen met je gegevens uiterst zorgzaam omgaan. Lees voor meer informatie onze privacy policy.