zakendoen in Duitsland

Met de Duitse nationaliteit, langdurig wonend in Nederland en een achtergrond in marketing, communicatie en PR heb ik de afgelopen jaren vele bedrijven in beide landen geholpen om de vertaalslag naar het buurland te maken. Ik kan me voorstellen dat dit een interessant onderwerp is voor een blog. Maar wie ben ik om dat te bepalen. Het is uiteraard veel belangrijker wat jij zou willen weten over marketing en communicatie.

Waarover wil jij dat ik blog?
Het vakgebied kent vele specialisaties: van klassieke print naar hedendaagse social media campagnes, branding, e-mail en direct marketing, webdevelopment en SEO, Public Relations en nog veel meer. Wat speelt er bij jou?

Hoe werkt dat bij de buren?
Door mijn achtergrond weet ik dat er nogal wat verschillen zijn in de aanpak van marketing en communicatie in Nederland en Duitsland. Ook misverstanden en taalgevoeligheid spelen hierbij een grote rol. Wil je bijv. meer leren over de cultuurverschillen die invloed kunnen hebben op het wel of niet slagen van een campagne? Of zijn het toch de nieuwe media die je boeien, maar weet je niet hoe je de beschikbare tools het beste kunt toepassen in het buurland?

Jouw advies is zeer welkom
Ik hoor graag van jou, zodat ik met mijn toekomstige artikelen hoogwaardige informatie kan leveren op basis van jouw interesses. Wil je met me meedenken en me adviseren? Plaats dan hieronder je reactie.

Hartelijke dank,
Nina Krockow

Wil je op de hoogte blijven van mijn (grensoverschrijdende) marcom blog? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief in het rechter menu.